מסדר אבירי הגריל ישראל מפעיל בית ספר לבישול לנוער בסיכון, בעיקר נוער משכבות סוציו-אקונומיות נמוכות, חלקם בני מהגרי עבודה הנתמכים על ידי שירותי הרווחה בישראל.
מטרות התוכנית הן:
- פיתוח שפים צעירים בישראל
- קידום מצויינות קולינרית
- להוות גורם משפיע במעורבות חברתית
כל קורס אורך כשישה חדשים וכולל 25 מפגשים בהם התלמידים רוכשים מיומנויות בסיסיות תאורטיות ומעשיות בתחומי הבישול, קונדיטוריה וקולינריה המאפשרות להם להשתלב בעבודה במסעדות, קונדיטוריות ודוכני מזון מהיר.
במהלך הקורס פוגשים התלמידים שפים ובעלי מסעדות ואנו מעודדים אותם להשתלב כבר במהלך הקורס וגם לאחר סיומו בעבודה בתחומי הקולינריה.
ב 19 במאי 2025 חגגנו את טקס הסיום של המחזור השישי של בית הספר לבישול במסגרתו הוענקו תעודות סיום ל 13 בוגרים, שמונה מהם כבר עובדים במסעדות או בדוכני מזון מהיר.
הבוגרים הציגו בטקס הסיום את המיומנויות שרכשו בחצי השנה שחלפה ובישלו את הארוחה שהוגשה.