"דליה פן-לרנר לקחה את המטבח הישראלי בכלל ואת מסדר בישראל בפרט לגבהים חדשים"
עיתונאית ואישיות קולינרית ידועה, יועצת גסטרונומיק לשעבר דליה פן-לרנר הציגה לסצינה המקומית בישראל רעיונות חדשניים רבים בנושא בישול.
דליה פן למדה משחק בלונדון ובישלה בלה קורדון בלו. כמה שנים לאחר שהתחתנה עם איש העסקים אלק לרנר הם עלו לישראל. כשהיא עושה את צעדיה הקולינריים הראשונים כולם התרשמו מהטעם הטוב והסקרנות שלה בכל מקום שהיא הלכה.
כשמוריס בנין, נשיא המסדר באותה עת, הזמין את דליה להצטרף למסדר, המונופול הגברי של המסדר בישראל הגיע לקיצו.
דליה התיידדה עם השפים הגדולים בעולם בזמן שביקרה במטבחים ובמסעדות שלהם. במהלך הקריירה הקולינרית שלה בת 30 שנה דליה הייתה סופרת אוכל חדשנית.
היא "גידלה" שפים מפורסמים רבים, שנמצאים כעת בחזית בתחום הקולינריה. האחד הוא השף חיים כהן, שף ידוע בישראל ושופט MasterChef Israel עמו הייתה לה היסטוריה ארוכה של שיתופי פעולה.
לכן היה ראוי שארוחת הערב החגיגית המיוחדת לזכרה של דליה התקיימה ביפו תל אביב, אחת המסעדות של השף כהן.
התפריט התבסס על זיכרונותיו מדליה - המנות המפורסמות והאהובות עליה.
תפריט
קונסומה שפונדרה עגל, טורטליני בצל ולימון - זיכרונות מפריז
שקדי עגל בראגו ארטישוק וציר שמפיניון - ההמלצה בפרובנס
צלחת הים של רוז`ה ורז`ה ויפו תל אביב - העצה הראשונה והכי טובה שנתנה לי דליה
צוואר טלה ממולא, רביולי רטטי ורוטב מפרובנס - זיכרון מקרן
קינוח
פטיסרי צרפתי
יינות
Vouvray, Marc Brefif 2018 - יין לבן
רוזה קוט דה פרובנס סאנט ויקטואר "מון פלזיר", שאטו דה פראז'''' 2018
קלו דה מור מגנום, שאטו פול מאס 2016
דליה פן-לרנר לקחה את המטבח הישראלי בכלל ואת המסדר בישראל בפרט לגבהים חדשים. בסוף מרץ 2011, באחת מארוחות הערב הקבועות של המסדר, הוענק לה פרס מיוחד על מפעל חייה ותרומתה.
באותה הזדמנות, דליה הודיעה כי היא מסיימת את תפקידה כיועצת גסטרונומיה של המסדר בישראלת היא ציינה שעבודתה הסתיימה. למרבה הצער, פרישתה לא נמשכה זמן רב, זה היה בספטמבר של אותה השנה שהיא נפטרה.
אורחים מיוחדים בארוחת הערב היו בתה של דליה ונכדה.