Aboutאודות

תחרות השף הצעיר
Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition

מקדם הבדלים תרבותיים בהצגת מזון וביין, הכנה של גישה מסורתית ושימוש פעיל בשיתוף הידע


מטרות

מטרת התחרות היא לעודד ולקדם את המומחיות של השפים הצעירים במסורות המשובחות ביותר של מסדר אבירי הגריל.

בסביבה תחרותית עם בני גילם יש הזדמנות לשפים צעירים להפגין את הכישרון שלהם ואת היצירתיות בזירה הבינלאומית.

תחרויות מתקיימות מדי שנה ברמה האזורית, הארצית והבינלאומית. הזוכה בתחרות הארצית משתתף בגמר הבינלאומי.

תחרות השף הצעיר

תחרות השף הצעיר בישראל

מיטב מהשפים הישראליים שופטים בתחרות "שפים צעירים" והיא מאפשרת לטבחים צעירים להיחשף לסטנדרטים ומגמות עולמיות במטבח, תוך הצגת כישרונותיהם בפני שפים מנוסים ואנשי מקצוע בעלי שם עולמי.

תנאי ההתמודדות בתחרות "שפים צעירים" כוללים בין השאר הגבלת גיל (27) וכן בדיקה מדוקדקת של ניסיונו המקצועי של המועמד. לאחר הסינון הראשוני של המתמודדים, יתמודדו בתחרות כתריסר טבחים שיתבקשו להכין לבד ארוחה בת שלוש מנות לארבעה סועדים. הארוחה תורכב מחומרי גלם משותפים, שבאפשרותם להשתמש בו באופן חופשי, וכן מחומרי גלם פרטניים שיחולקו ברגע פתיחת התחרות לכל טבח בתוך קופסא שחורה. הטבח יהיה מחויב להשתמש בחומרי הגלם שימצאו בתוך הקופסא השחורה כחלק מתקנון התחרות ויבחן על טעמי המנה, אופן ההגשה, טכניקות בישול ותברואה.

Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition

Promotes cultural differences in food and wine presentation and preparation, applying a traditional approach and playing an active role in knowledge sharing


Objectives

The objective of this competition is to encourage and promote the expertise of young chefs in the finest traditions of the Chaîne des Rôtisseurs.

In a competitive environment with their peers there is the opportunity for the young chefs to showcase their talent and creativity in an international arena.

Competitions are held annually at regional, national and international levels in Bailliages at regional and national levels in Bailliages around the world, leading to the International Final.

Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition

The Israeli Bailliage Competition

Some of the leading Israeli chefs are judges at the "Young Chefs" competition and it allows young cooks to be exposed to world standards and trends in the kitchen, while presenting their talents to experienced chefs and world-renowned professionals.

The conditions for competing in the "Young Chefs" competition include age restriction (27), as well as a close examination of the candidate's professional experience. After the initial screening of the contestants, about a dozen cooks will be asked to prepare a three-course meal for four. The meal will consist of common raw materials that can be used freely, as well as individual raw materials that will be distributed as soon as the competition opens for each cook in a black box. The cook will be obliged to use the raw materials found in the black box as part of the competition regulations and examine the taste of the dish, serving manners, cooking techniques and sanitation.

HEB / ENG