Aboutאודות

Grades and Ribbons

שרשרים ואותות

When a member of the Chaîne des Rôtisseurs is inducted or promoted an appropriate ribbon denoting rank is awarded.

כאשר חבר המסדר מושבע או מקודם, הוא מקבל שרשר בהתאם לדרגה או המקצוע.

  • Chevalier, Dame de la Chaîne
    The initial non-professional Chaîne grades
    הדרגה הלא מקצועית הראשונה במסדר
  • Maître Hôtelier
    Owner or manager of a hotel, Senior Hotel School Educator
    בעלים / מנהל של מלון או ממרצה בכיר בבית הספר למלונאות
  • Maître Restaurateur
    Owner or manager of a restaurant who is not involved with running the kitchen
    בעלים / מנהל של מסעדה שאינו מעורב בניהול המטבח
  • Maître Rôtisseur
    Owner, Manager or Head Chef directly involved in running the kitchen
    בעלים / מנהל / שף ראשי המעורב ישירות בניהול המטבח
  • Chef Rôtisseur
    Sous Chef, Chef de partie, Culinary Educator
    שף / מדריך קולינרי
  • Rôtisseur
    The initial Chaîne Professional grade. Reserved for a young Chef
    הדרגה הראשונית המקצועית של המסדר, שמור לשף צעיר
  • Chef de Table
    Maitre d'Hôtel or Restaurant Service Educator who, if needs be, cooks at the table
    מנהל שרות במסעדה אשר יכול, אם צריך, לבשל ליד השולחן
  • Professionnel de la Table
    A person directly involved in restaurant service
    אדם מעורב ישירות בשירות המסעדה
  • Maître Sommelier
    Head Sommelier of a restaurant, Senior Wine Educator
    סומלייה ראשי של מסעדה, מחנך יין בכיר
  • Sommelier
    Sommelier or Chef de Cave, Wine Educator
    סומלייה, מחנך היין
  • Professionnel du Vin
    A winer, an owner/manager of a vineyard or a wine boutique
    אדם המעורב ישירות בגידול גפנים, לרבות בעל או מנהל כרם ו/או יינן ו/או בוטיק יין אקסקלוסיבי
  • Echanson
    An acknowledged person with an outstanding knowledge in the field of wine and spirits
    האשנסון חייב להיות אדם מוכר במומחיות שלו, עם ידע יוצא דופן בתחום היין ואלקוהול
  • Officier, Chargé de Missions, Chargé de Presse, Chancelier
    A person directly involved in the Bailliage management
    אדם מעורב ישירות בהנהלת המסדר
  • Conseiller Culinaire, Conseiller Gastronomique
    An advisor to the Bailliage of culinary / gastronomy matters
    יועץ של המסדר בענייני הקולינריה / גסטרונומיה
  • Bailli
    Manager of local Bailliage
    מנהל מקומי
  • Bailli Délégué
    President of the national Bailliage
    נשיא/ת המסדר
  • Bailli Délégué Honoraire
    Former president of the national Bailliage
    נשיא המסדר לשעבר
HEB / ENG