ACCRביה"ס לבישול

בית הספר לבישול של מסדר אבירי הגריל
פרוייקט בשיתוף ACCR


מטרת הפרויקט:
הכשרה מקצועית איכותית לבני נוער אשר תקל על שילובם במעגל התעסוקה ובחברה.

אנחנו כולנו, חברי מסדר אבירי הגריל, נהנים מחברות מקסימה, אירועים נעימים, אוכל טוב, אווירה נעימה  תוך כיבוד כללי המסדר העולמי. בקיצור, חוגגים ונהנים. אך משהו היה חסר לנו בשנים האחרונות, איפה שהוא ,ברקע, נחבא אל הכלים. המשהו הזה היא משבצת הנוספת להשלמת ההנאה הסופית וקוראים לה:

"תרומה לקהילה", ייזום פעילות להעמקת המודעות בנושאי שימור אמנות הבישול וערכים של הערכה וכיבוד מזון ויין גורמה. כל זאת  בדגש לתמיכה ובסיוע לאוכלוסייה עם צרכים מיוחדים בעלי רקע  חברתי כלכלי נמוך.

הארגון הבינלאומי אליו אנו שייכים, גילה כבר מזמן את חשיבות הנושא הקים את הקרן הבין-לאומית בשם :  

   ACCR - Association Caritative de La Chaine des Rotisseur ושכחלק מחברותנו במסדר נתרום לקהילה הנזקקת מהידע ויכולתנו מקצועית ללא מטרת רווח.

פה אני חייבת להוסיף בנימה אישית כנשיאת המסדר בישראל, שזו הייתה הסיבה שהסכמתי לקחת על עצמי את  ניהול המסדר כשהבנתי שיש לנו ערך מוסף לנשמה  מלבד ארגון אירועים וניהול תקין של הארגון.

במשך חודשים רבים  של חיפוש  אחר הדבר הנכון ,למידה על הנעשה בתחום במדינות האחרות, בדיקת התחום והקהילה בארץ  גייסתי את חברי המסדר:  צ`יקו קרוליצקי שהוא מנהל הפרויקט, תכנון ובנית הקורס שבלעדיו פרויקט זה לא היה רוקם עור וגידים. ניב גלבוע שנרתם למיזם והיה יד ימיני לכל אורך הדרך, השף עידן הלפרין, שאחראי על בנית התכנית המקצועית, צוות עבודה מדהים שביחד בנינו את מיזם: "בית הספר לבישול של מסדר אבירי הגריל ישראל" וכמובן בעזרה ובשיתוף המחלקה לקידום ילדים ונוער בסיכון במאגף החינוך העל יסודי בעיריית תל אביב, שפתחה בפנינו את המטבח וכמובן עזרה לנו באיתור ואישור המועמדים אותם ראיינו ובחרנו אחד אחד בתהליך מיון קפדני .

מטרת תהליך המיון הינה לוודא שחניכי הקורס מבינים את האתגר הגדול, מוכנים לקראתו ומסוגלים לעמוד בו הן בהיבטי המוטיבציה והן ביכולת האישית והסביבתית.

ACCR - Cooking School


Project Goals:
High-quality professional training for teenagers that will facilitate their integration into the employment circle and society.

Our members of the Chaine des Rotisseur, enjoy lovely company, pleasant events, good food, great atmosphere. In short, celebrate and enjoy. But something we have been missing in recent years, something hidden in the background. This something is 'Contribution to the community', initiating activities to deepen awareness of preserving the art of cooking and the values ​​of appreciation and respect for gourmet food and wine. All this with an emphasis on supporting and assisting the population with special needs with a low socio-economic background.

The international organization to which we belong, has long since discovered the importance of the subject and founded the International Fund in the name of: ACCR - Association Charitative de La Chaine des Rotisseur and that is an integral part of the Chaine membership - non-profit contribution to a community that needs our professional knowledge.

Here I should add in a personal tone as the president of the Chaine in Israel. When I realized that we have a vehicle to contribute to the community besides organizing events, this was was the reason that I agreed to take over the management of the Chaine in Israel.

For many months of searching for the right thing, learning about what is happening in the field in other countries, examining the options to help the community in our country, I recruited members of the Chaine: Chico Krolitzky who is the project manager, planning and building the course without which this project would not have taken off. Niv Gilboa who joined the project and was a right hand man all the way, Chef Idan Halperin, who is responsible for building the professional program, an amazing work team that together built the project: 'The Cooking School of the Chaine des Rotisseur of Israel'. Wieth all the help of the Tel Aviv Municipality, who opened the kitchen for us and of course helps us to locate and approve the candidates that we interview and select them one by one in a rigorous selection process. The purpose of the selection process is to ensure that the course participants understand the great challenge, are prepared for it and are able to meet it both in terms of motivation and personal and environmental ability.

HEB / ENG