ACCRביה"ס לבישול

בית הספר לבישול של מסדר אבירי הגריל
פרוייקט בשיתוף ACCR


מחזור ראשון

מבנה הקורס

  • הקורס יתקיים בכל יום שלישי במשך שלושה חודשים. השיעור יחל בשעה 16.00 בדיוק ויסתיים לכל המוקדם בשעה 20.00
  • הקורס הראשון ימשך כשלושה חודשים, ובהמשך יינתנו קורסים מקצועיים נוספים. נערים שיעברו את הקורס בהצלחה ישולבו, בסיוע חברי המסדר, בעבודה במסעדות.

מטרת הקורס

  • מתן כלים בסיסיים לעבודה במטבח, לימוד טכניקות ומושגים המתאימים לכל מטבח.

מבנה הקורס

  • שיעור 1:קליטה,היכרות, מנה לדוגמה עם שף עידן הלפרין
  • שיעור 2: טכניקות חיתוך פירות וירקות
  • שיעור 3 סלטים ורטבים עם שף אוראל קמחי
  • שיעור 4 מטוגנים – סיגרים, פילו, שניצלונים ועוד.
  • שיעור 5 מרקים – חמים וקרים
  • שיעור 6 מבוא לדגים עם שף אייל לביא
  • שיעור 7 אוכל אסייתי - מרק, מוקפץ, נודלס
  • שיעור 8 אוכל איטלקי בשרי
  • שיעור 9 איטלקי חלבי
  • שיעור 10 אוכל אמריקאי עם שף מיכאל כץ
  • שיעור 11 מבחן קופסא שחורה
  • שיעור 12 קינוחים והכנה לאירוע סיום
  • בנוסף התלמידים יקבלו הכשרה בתחום תרבות האירוח, השולחן וההגשה – ע"י תמי לנצוט ליבוביץ
  • גסטרונומיה ותרבות המסעדנות ע"י ניב גלבוע
  • סיור שווקים וביקור במסעדה.

בסיום הקורס : ארוחת סיום לכל חברי מסדר אבירי הגריל ישראל .

אי אפשר מבלי להודות לאלו שהתגייסו לעזור עד כה:

יקיר מסרטי – שתרם את הביגוד המלא( מכנסים, ז'קטים כובע, סינרים ומגבות אישיות, כולל הדפסת לוגו ביה"ס על הז'קט).

גיא כהן : חב' האקדמיה לבשר - תורם את חומרי הגלם

עמוס צמח וצי'קו קרוליצקי מקבוצת הפייסבוק :"מתכוני קרניבורים"

שירה דדון – עיצוב הלוגו

טלי כהן שמתעדת אותנו לכל אורך הקורס .

רוני יונה - תבליני יונה,

עד כה התנדבו להדריך השפים: של המסדר: עידן הלפרין, אוראל קמחי, אייל לביא, מיכאל כץ, ויקטור גלוגר, קובי בכר, ג'קי חזן, שי אלפסי, יקיר מסרטי הסו שפים שלנו: השפית עמית זיו והשף אביחי

HEB / ENG