בית הספר לבישול של מסדר אבירי הגריל
פרוייקט בשיתוף ACCR
מחזור ראשון
מבנה הקורס
- הקורס יתקיים בכל יום שלישי במשך שלושה חודשים. השיעור יחל בשעה 16.00 בדיוק ויסתיים לכל המוקדם בשעה 20.00
- הקורס הראשון ימשך כשלושה חודשים, ובהמשך יינתנו קורסים מקצועיים נוספים. נערים שיעברו את הקורס בהצלחה ישולבו, בסיוע חברי המסדר, בעבודה במסעדות.
מטרת הקורס
- מתן כלים בסיסיים לעבודה במטבח, לימוד טכניקות ומושגים המתאימים לכל מטבח.
מבנה הקורס
- שיעור 1:קליטה,היכרות, מנה לדוגמה עם שף עידן הלפרין
- שיעור 2: טכניקות חיתוך פירות וירקות
- שיעור 3 סלטים ורטבים עם שף אוראל קמחי
- שיעור 4 מטוגנים – סיגרים, פילו, שניצלונים ועוד.
- שיעור 5 מרקים – חמים וקרים
- שיעור 6 מבוא לדגים עם שף אייל לביא
- שיעור 7 אוכל אסייתי - מרק, מוקפץ, נודלס
- שיעור 8 אוכל איטלקי בשרי
- שיעור 9 איטלקי חלבי
- שיעור 10 אוכל אמריקאי עם שף מיכאל כץ
- שיעור 11 מבחן קופסא שחורה
- שיעור 12 קינוחים והכנה לאירוע סיום
- בנוסף התלמידים יקבלו הכשרה בתחום תרבות האירוח, השולחן וההגשה – ע"י תמי לנצוט ליבוביץ
- גסטרונומיה ותרבות המסעדנות ע"י ניב גלבוע
- סיור שווקים וביקור במסעדה.
בסיום הקורס : ארוחת סיום לכל חברי מסדר אבירי הגריל ישראל .
אי אפשר מבלי להודות לאלו שהתגייסו לעזור עד כה:
יקיר מסרטי – שתרם את הביגוד המלא( מכנסים, ז'קטים כובע, סינרים ומגבות אישיות, כולל הדפסת לוגו ביה"ס על הז'קט).
גיא כהן : חב' האקדמיה לבשר - תורם את חומרי הגלם
עמוס צמח וצי'קו קרוליצקי מקבוצת הפייסבוק :"מתכוני קרניבורים"
שירה דדון – עיצוב הלוגו
טלי כהן שמתעדת אותנו לכל אורך הקורס .
רוני יונה - תבליני יונה,
עד כה התנדבו להדריך השפים: של המסדר: עידן הלפרין, אוראל קמחי, אייל לביא, מיכאל כץ, ויקטור גלוגר, קובי בכר, ג'קי חזן, שי אלפסי, יקיר מסרטי הסו שפים שלנו: השפית עמית זיו והשף אביחי