תחרות השף הצעיר נועדה לקדם ולחזק את תחום הטבחות והאירוח בישראל.
התחרות נועדה לצעירים עד גיל 28 ובוחנת ידע מקיף בתחום הבישול, צלחות והכנת תפריטים.
תחרות השף הצעיר הבינלאומית של מסדר אבירי הגריל נערכת אחת לשנה, כאשר בכל שנה מארחת את התחרות מדינה אחרת. עד כה השתתף המסדר הישראלי בארבע תחרויות. בחודש יוני 2025, מתוכננת תחרות השף הצעיר להתקיים בתאילנד ובכוונת המסדר הישראלי לשלוח נציג לתחרות.
לקראת התחרות הבינלאומית נקיים בחודש אפריל 2025 תחרות פנימית בה ישתתפו טבחים צעירים ממסעדות מובילות בישראל והזוכה בתחרות זו, ייסע לייצג אותנו בתחרות הבינלאומית.
המנהל המקצועי של התחרות הישראלית הוא שף קונדיטור ג׳קי חזן, אליו יצטרפו עוד חמישה שפים מהמובילים בישראל על מנת לשפוט בתחרו.