רקע, תכנית ומבנה הקורס
מטרת הפרויקט :
הכשרה מקצועית איכותית לבני נוער אשר תקל על שילובם במעגל התעסוקה ובחברה.
אנחנו כולנו, חברי מסדר אבירי הגריל, נהנים מחברות מקסימה, אירועים נעימים, אוכל טוב, אווירה נעימה תוך כיבוד כללי המסדר העולמי. בקיצור, חוגגים ונהנים. אך משהו היה חסר לנו בשנים האחרונות, איפה שהוא ,ברקע, נחבא אל הכלים. המשהו הזה היא משבצת הנוספת להשלמת ההנאה הסופית וקוראים לה:
"תרומה לקהילה", ייזום פעילות להעמקת המודעות בנושאי שימור אמנות הבישול וערכים של הערכה וכיבוד מזון ויין גורמה. כל זאת בדגש לתמיכה ובסיוע לאוכלוסייה עם צרכים מיוחדים בעלי רקע חברתי כלכלי נמוך.
הארגון הבינלאומי אליו אנו שייכים, גילה כבר מזמן את חשיבות הנושא הקים את הקרן הבין-לאומית בשם :
ACCR - Association Caritative de La Chaine des Rotisseurושכחלק מחברותנו במסדר נתרום לקהילה הנזקקת מהידע ויכולתנו מקצועית ללא מטרת רווח.
במשך חודשים רבים של חיפוש אחר הדבר הנכון ,למידה על הנעשה בתחום במדינות האחרות, בדיקת התחום והקהילה בארץ התגייסו נשיאת המסדר לשעבר, תמי לנצור לייבוביץ׳, צ`יקו קרוליצקי שהוא מנהל הפרויקט אשר תכנן ובנה את הקורס בשיתוף פעולה עם שף מיכאל כץ - בלעדיהם פרויקט זה לא היה קורם עור וגידים. המחלקה לקידום ילדים ונוער בסיכון באגף החינוך העל יסודי בעיריית תל אביב הקצתה בעבורנו את הבית בו אנו מפעילים את הפרוייקט וכמובן עזרה לנו באיתור ואישור המועמדים אותם ראיינו ובחרנו בתהליך מיון קפדני. עמותת רוזנשטיין תורמת לבית הספר את המוצרים לצורך קיום השיעורים והסדנאות. נשיא המסדר, שף עידן הלפרין, אחראי על כלל הפעילויות בבית הספר ובניית התכנית המקצועית. זהו צוות עבודה מדהים שבזכות העבודה המשותפת הוקם המיזם: "בית הספר לבישול של מסדר אבירי הגריל ישראל".
מטרת תהליך המיון הינה לוודא שחניכי הקורס מבינים את האתגר הגדול, מוכנים לקראתו ומסוגלים לעמוד בו הן בהיבטי המוטיבציה והן ביכולת האישית והסביבתית.
מבנה הקורס:
- הקורס הראשון נפתח בשנת 2020 ובימים אלו, שנת 2024, אנו לקראת פתיחת המחזור השישי של הקורס.
- הקורס מתקיים אחת לשבוע במשך שישה חודשים. כל מפגש אורך כ-5 שעות.
- בהמשך הדרך, בכוונתנו לפתוח קורסים מקצועיים נוספים בין היתר, בנושא קונדיטוריה.
- הנערים שיעברו את הקורס בהצלחה, יקבלו תעודת גמר וישולבו, בסיוע חברי המסדר, בעבודה במסעדות.
מטרת הקורס :
- מתן כלים בסיסיים לעבודה במטבח, לימוד טכניקות ומושגים המתאימים לכל מטבח.
מבנה הקורס:
- במפגש הראשון מתקיימת קליטה,היכרות ומנה לדוגמה עם שף שחר צוברי, המדריך הראשי של הקורס.
- טכניקות חיתוך פירות וירקות
- סלטים ורטבים
- מטוגנים – סיגרים, פילו, שניצלונים ועוד.
- מרקים – חמים וקרים
- מבוא לדגים
- בשר ועופות - חיתוך, פירוק ותבשילים
- אוכל אסייתי - מרק, מוקפץ, נודלס
- אוכל איטלקי בשרי
- אוכל איטלקי חלבי
- אוכל אמריקאי
- אפיית לחם
- מבחן קופסא שחורה
- קינוחים והכנה לאירוע סיום
- בנוסף התלמידים יקבלו הכשרה בתחום תרבות האירוח, השולחן וההגשה – ע"י תמי לנצוט ליבוביץ
- גסטרונומיה ותרבות המסעדנות ע"י נשיא המסדר, שף עידן הלפרין
- סיור שווקים וביקור במסעדה.
בסיום הקורס : ארוחת סיום לכל חברי מסדר אבירי הגריל ישראל .
כל הפרויקט נערך בהתנדבות מלאה שלנו ואנו מזמינים שפים להתארח בבית הספר ולתרום לתלמידים בהידע והניסיון שלהם ואף לשלב חלק מהבוגרים במסעדות שלהם.
בברכת הצלחה לכולנו
שף עידן הלפרין, נשיא המסדר